Testimonials

Hieronder vindt u de ervaringen van mensen die bij ons studeren en/of auditing volgen.

In ons jargon noemen we dat ook wel PC-wins:


16-5-2016.

Success story

Today I attested my NED drugs rundown. Like all other auditing these sessions were full of surprises too!

I found the reason for using drugs and again this came with fantastic cognitions. Not only did I gain on attention units, but also I got more power in life and more resistance.

As a bonus I found incidents which were very impinging in my early youth.

I now know what postulates really are, yet I 'm learning to get into more control of them.

One thing is clear: I definately climbed up the Tone Scale end reached a new chronic level. In short: it is fantastic to be able to live from that viewpoint.

Hmmm! This sounds very much like auditing of LRH and I crave for more!

Many thanks to my auditor and of course L. Ron Hubbard for delivering the Tech!

HM.

 

Today I completed and attested the confessional with great pleasure and above all I feel very good! The things that the confessional delivered me are:

 

  • Lots of ARC.

  • I am able to see the dynamics as a whole, but also can enjoy them now individually and so I can differentiate.

  • My perceptions have improved specifically outward, which gives me great joy.

  • I can pick up the various tones of the tone scale and when a person has good ARC I enjoy the interaction even more.

  • I can estimate better the tones of people.

  • I have more control over my environment and my emotions and now have the tools to keep them in order.

    I am very glad with this achievement and feel in PT as never before ( This is so wonderful).

    I am glad to be a Scientologist and belong to a group that has this knowledge and makes it go right.

    HM

    8-4-2014


Na het lezen van een aantal boeken van L. Ron Hubbard kwam ik tot de conclusie dat ik moest gaan starten met een pad dat leidde tot vrijmaking, verlichting, zelfverwezenlijking of hoe je het ook noemen wilt. Ik had mij al verdiept in Theosofie, Boeddhisme, Taoïsme, Sjamanisme en daar veel van geleerd maar miste de praktische handvaten om er werkelijk mee verder te komen.

Schoorvoetend toog ik naar de Scientologie kerk in Amsterdam en had daar diverse wins op b.v. de communicatiecursus, purification program, TR's en objectives en heb daar veel aan gehad. De meeste stafleden hadden een oprechte wens om mij te helpen en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor. Maar toch bekroop mij regelmatig een benauwd gevoel door de halsstarrige houding van de Kerk en de leden. Ook de prijzen waren erg onderdrukkend. Toen ik auditing wilde ben ik dan ook gaan kijken naar andere opties. Ik kwam er achter dat je buiten de Scientologie Kerk ook veel goede en betaalbare "Tech" kon krijgen. Er zijn in de "Vrije Zone" of Freezone organisaties te vinden die het gedachtegoed van Hubbard uitdragen zonder enige bemoeienis van de Kerk.

Bij zo'n kleine Org startte ik op de auditingbrug en had daar erg veel "Casegain" of vooruitgang. Deze auditor woonde echter ver weg waardoor ik besloot het dichter bij huis te zoeken en kwam zodoende terecht bij het Life Improvement Center Maasland alwaar ik mijn auditing kon voortzetten en ook nog eens de mogelijkheid tot studie had.

In de zomer van 2013 attesteerde ik Clear en ga nu, na de Student Hat, starten op de Solo cursus.

Mijn leven is drastisch veranderd in positieve zin en daarom kan ik iedereen aanraden om zich aan te sluiten bij een groeiende schare van trouwe L.R.H. fans en te starten op de studie/auditingbrug bij Ronsorg Nederland.

R.P. 23-11-2013


 

 

Maasland 29-10-2013.

Ik heb vandaag graad II afgerond en ik voel me heerlijk. Het is heel fijn om in

het heden georiënteerd te zijn en te genieten van het leven.

Graad II is geweldig, vooral hoe je merkt dat de andere graden deze

ondersteunen. De relatie met de andere dynamieken is verbeterd, vooral met

mijn moeder en dat is een heerlijk gevoel. Dus ik raad iedereen aan om te

starten.

HM

Today I finished Grade II auditing and I feel wonderful. It is no nice to be

oriented in the present time and to enjoy life.

Grade II is awesome, especially when I discovered how the previous grades

support this grade. The relation to other dynamics has improved considerebly,

especially with my mother and that too is a wonderful feeling.

So I advise everybody to start!

HM


 

 

April 21, 2011-04-21: MCSC Course completion.


Life is going fast. Lots of good things have happened and are still happening in my environment.

Realizing this there is a moment of reminiscence and I suddenly feel I missed out on one thing. One thing important enough to settle right now.

Having started our Ron’s org in Holland there was the need for having a course supervisor around. Both A. and I had done a mini course supervisor Hat in the past and thought this would be enough to get the show on the road. Indeed it was, but Ulli and Otfried made it perfectly clear that this mini Hat was too mini to fulfill the Ron’s Org standards.

So in 2008 I started on the MCSC, which stands for Mini Course Supervisor Course, which is the proper standard. I can assure you there is nothing “mini” about this. I started with Arthur on the course with great enthusiasm, but soon other cycles intervened, some of them quite necessary. Clear status, Solo course, OT I – III to name a few.

After OT III, I decided that I would no longer accept this course to remain unfinished so I gave it a good restart and together with Arthur and Beate I did all the theory and check outs.

With my friend J. I went to Ron’s Org Frankfurt one weekend in March to do all the required drills. I wanted to do this as I started the course in Frankfurt and also wanted to complete it in Frankfurt. So when these drills were finished I quickly did the final exam….. and flunked.

I went home, with a mixed feeling: happy to have finished it all in a week-end, but a bit disappointed to go home with a nice cramming order.

Nevertheless, the flexibility of the staff in Frankfurt made it possible to complete the cramming with Beate in Holland. Two weeks ago I attested the course completion with Beate. A bit funny feeling as I did not have a “crowd to tell my success to”.

Looking back to what I learned I can only say, once more, that I feel deep respect for the technology of Study and all that is related to that. I now do see why every course starts with Keep Scientology Working. I feel the responsibility of the course supervisor to that policy in full. I feel it more deeply than when I started supervising with the knowledge of earlier Mini hat. It is so much more that is required.

Due to certain circumstances, it took quite a long time; then again it was not a “short course.” So I would like to conclude this story with my thanks to Ulli and Otfried and Beate and J. and A., who all made it possible for me. Thanks for your patience and never absent support.

And for future students: I welcome you with Standard Tech in our Standard Tech course room.

I could not tell you in person, but this way, even if a bit late, makes it even better for me to choose carefully my words:

My greatest win lies in the sheer joy of finishing a major action cycle. With this story the cycle is finished.

P.K.


Date 27-6-2010,

Ik ben in sessie geweest en heb daar het proces Life Repair afgerond. Ik heb hiermee bereikt dat ik sneller dingen uit mijn geheugen kan halen.

I have had a session and completed the Lifer Repair program. With this I accomplished that I can retrieve thoughts from my memory much faster.

I.R.B. 


 7-8-2005.

J.K.

GRAAD 1 AFGELSOTEN. HOERA’S (VEEL). WAT EEN GEVOEL! ECHT EEN “ON TOP OF THE WORLD”-GEVOEL!

HELP EN PROBLEMEN ZIJN GEEN BELEMMERINGEN, MAAR UITDAGINGEN.

IK KAN ER VEEL OVER ZEGGEN, MAAR DEGENEN DIE MIJ VOOR ZIJN GEGAAN WETEN WAAROVER IK SPREEK EN DIEGENEN DIE ER NOG AAN GAAN BEGINNEN: “WACHT NIET LANGER EN GA IN SESSIE!!”

MET DANK AAN MIJN GEDULDIGE AUDITOR EN GROTE DANK AAN RON.

MUCH LOVE

J.K.


Always thought that I was an easy going and flexible person, until I started on Grade III auditing. Then I found out that I was actually being partly pliable only to please others. So I used also every now and then the other people’s opinion to get things done or changed as a sort of survival action: “Other peoples opinions are more important than my own.” The same applies actually to changes; I thought I was reasonably flexible to that too, but now it appeared that I only did it for the wrong reasons. If the other party was happy, so was I.

I now notice far more quietness in my head, no more raving thoughts about all sorts of things. Thoughts that also caused that I was not always capable of listening to other people. So now there are no more distractions that divert my attention.

Then continued on Grade IV. Suddenly all kinds of things happened that I did not hold possible. What a person invents to do for survival and the computations that go with that?!

The revelation and relief when that blows! It is hard to belief but so true!

A completely new world lies in front of me and at the same time all the “old pains” have vanished. Everything now seems to fall in its place and become more clear to me. I feel that the real “ME” has only now emerged. What freedom! A new future lies ahead of me which I will face with great pleasure and without barricades.

I already look forward to the next step!

Thanks Julia, my auditor, for your patience and anybody else around me that supported me. Above all I would like to thank the one person who made this all possible: L. Ron Hubbard.

Much ARC

J.K.


“Success!

What does that mean to me? To me it means getting gains and results and to obtain confidence in myself again; that fun in life is getting back again, that I have more envy to do something end to get control on my own life again. To be able to concentrate without begin dispersed too much at times. To have fun again in study and above all not to have fear of failure on the subject of study.

What has all this to do with the Objective Program.? All these processes have contributed to the fact that I have more control over my own life and have experienced life more pleasantly. The processes have helped me to better concentrate while studying, I have obtained wins for myself and grew stronger. At first I was doubtful about the processing but in the end it proved me so much good.

I can only highly recommend other people to do these processes. It is already a win to write this”.

Signed: M. W.

At attesting the progress program on January 31, 2008

Maasland, 31-1-2008


Hello my dear friends,

In 2007 my good friend and auditor J. van der D. audited me on grade II.

In the course of time we continued with the auditing process and after concluding the grade II went on on the Confessional processes. These processes also were concluded successfully and life and work continued. What happened after the auditing was actually amazing as I needed no longer to be in control all the time but actually for the first lime in my life could allow other people to be cause over me. This was a significant change as I considered myself always to be a “control freak”. Another remarkable change was that I did no felt the need to interfere were other people argued or discussed things, apparently in their attempt to be right. Also “To be right” was not my primary drive anymore. Being an internal auditor (accountant) with one of the main banks in Holland, these changes actually were also noticed and better ARC resulted in a competitive and bureaucratic area. Can you imagine the calmness that came from that change?????

Preparing for grade III auditing at Ron’s Org in Frankfurt, It was discovered that actual attest of auditing completion of the grade II had not taken place. The first time this crossed my mind was a couple of months ago, but I did not think is was that important. Funny enough the thought came to me more and more and as it turned out quite some attention was fixed on it.   Some additional auditing was arranged to find out if the full EP was accomplished. As it turned out this was actually the case and so YESTERDAY I OFFICIALLY ATTESTED GRADE II.

My win in this? The acknowledgement of having reached the full EP of the grade II, the full validation of the good work of my friend and auditor J. van der D., and last but certainly not least the fact that delivery of 100% Standard Tech, as is demonstrated in Rons’Org Frankfurt, is a profound basis for me to continue on my road to truth. Again I feel the calmness again that this release brought to me. So nice and peaceful!

Writing this and overlooking what fine results auditing has presented me so far, I am not going to wait that long again for my next grade, so guys, you had better prepare for here I come!

Thanks to all and much love and ARC

P. K.

Maasland 25-02-2008 


Datum:            31-5-2011                                                                  Naam: P. K.

Last Sunday, May 29, 2011, I have attested OT8 completion. Excalibur. As I write this story I look outside the window of my Study and stare into the blue sky with the rudimentary red stripes of the few clouds, coloured by the setting sun. I stare into MY universe and see this beautiful scene with awesome respect. Now that I have cleaned it up it is there for me, no longer a threat, but FREE space, of which I am fully aware. The completeness of this feeling and the calmness of the entire scene is beyond what I ever could have imagined.

In the small book “Purpose”, Third Dynamic Quotations are brought together. There are two that have gotten an totally different perspective to me:

“A scientologist is one who controls persons, environments and situations.”

 “A sane group, knowing and using their technologies of handling men and MEST cannot help but control their environment”.

Now I know how and why. I am looking forward to the next adventures that lie ahead of me.

It is a privilege to have, know and apply this tech.

My special thanks for Beate for the spot on CS ing and of course all that made it possible to do this.

ARC

P.K.

Stichting Ron’s Org Maasland


P.K., 10-8-2008.

Today I attested to Grade IV. This was the end of a journey that I started in 1992. A journey in the theory and auditing of Scientology. Needless to say that this journey appeared to be full of Q and A and stops, but this year, 2008 I decided to end all those justifications and just go for my purposes to get audited on the Grades and get Clear.

My success story is about what real purpose can do.

With the aid of my auditor Beate we did Grade III, started on Grade IV, where I got the Clear cognition, and continued thereafter to finalize Grade IV with some very interesting computations revealed that I used in my life to “survive.”

That is just what happened, but I can only try to describe the feeling that I got, now all the pieces of the ( this) puzzle seem to be in place. I got to see why I used certain computations and how insidious they were and what I needed to do then in order to correct the havoc I so abberatively created. All that energy spilled in vain!

With a feeling of having lost tons of weight, I now have full faith and know that the road to go is going to be even more challenging and interesting and that this road will lead to a new Ron’s Org in the Netherlands again: my next major purpose.

Thanks to Ron for his Tech, thanks to Rons’org Frankfurt for their hospitality and special thanks to Beate, my auditor.


R. v. W.: Grade 0

1e win

Na de laatste sessie voelde ik mijn vermogen terug om communicatie te ontvangen van wie of wat dan ook. Voorwerpen communiceren en deze communicatie kan ik nu ontvangen wat mijn vermogen met materie omgaan aanzienlijk verbeterd. Eveneens kan ik communicatie van anderen mensen erg goed ontvangen. Dit vermogen geeft een zeker en comfortabel gevoel. De misunderstood zat hem in het feit dat ik voor dit proces altijd dacht dat ik iets moest doen met dat wat ik ontving van anderen. Dat gaf een belasting in mijn hele systeem waardoor ik me afsloot. Nu weet ik dat ik niets hoeft te doen maar dat het gaat om het zijn in deze wat me de vrije keuze geeft iets wel of niet te doen. Het geeft een boel ruimte.

Dan had ik een grote cognitie omtrent lastige mensen in mijn praktijk. Kreeg de laatste tijd veel moeilijke gevallen. Ook in mijn prive leven nogal wat zeur-telefoons. Ineens wist ik het! Ik ontving de communicaties van deze mensen niet waardoor zij zich niet bevestigd voelde in hun communicatie. Ik was bezig te adviseren en tegen hun flow in te gaan. De laatste dagen aantal mensen gebeld en gekeken wat er nu eigenlijk gebeurd. Nu ik in staat ben hun communicatie daadwerkelijk te ontvangen, te kunnen zijn zonder iets te moeten doen nam bij hen het zeuren direct af. Er was nu werkelijke communicatie. Door enkel te ontvangen en dit te kunnen zijn voelde zij zich begrepen en bevestigd in wat ze doormaken. Ze kwamen zelf met de antwoorden.

Elke verbondenheid met wie of wat dan ook bestaat uit communicatie in welke vorm ook. Voel bevrijding op zowel menselijk nivo als theta-nivo.

2e win:

Werd vanmorgen wakker met een 'itsa' besef. 

Ben veel bezig met 'beingness' en 'havingness'.

Vanmorgen zag ik een rode draad in mijn leven.

Door de auditingprocessen is mijn beingness en havingness toegenomen.

Als je van de vrieskoude binnenkomt en je gaat bij de kachel zitten en je warmt op

weet je pas hoe koud je het hebt en weet je waar het vandaan kwam.

Zo ook met mijn proces, ik wist ineens dat ik ooit rijk en welvarend was,

ik heb teveel genomen toentertijd. Is geen echte havingness.

Levens later is me alles afgenomen, langdurig.

Daar ik mijn identiteit en theta gekoppeld heb aan die materie, verloor ik mijn identiteit.

Dus ook de illusionaire havingness. De misunderstood zit hem daar dus in. 

Klein misbegripje met grote en langdurige gevolgen.

Voelde dat ik niet de mijn afgenomen dingen moet terughalen maar mijn theta energie.

Beleefde dat als een soort klik in mezelf. Ik kan mijn havingness en beingness gewoon terughalen.

Het komt terug door deze cognitie. Na al die levens zal ik werkelijk kunnen zijn en werkelijk kunnen hebben.

Net even anders, en toch heel anders.

Zag ook dat me dit leven veel is afgenomen enkel om me hiervan bewust te worden.

3e win:

Completion of Grade 0 !!!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Solo-)Auditortraining

Gevorderde trainingen

Hieronder vind je omschrijvingen van de auditor-trainingen die Ron's Org Maasland levert. Hiermee leer je iemand anders (de zgn. preclear) te auditeren en hem zijn vermogens te laten terugkrijgen of vergroten.

Als je samen met iemand traint (je zgn. twin) auditeer je elkaar om-en-om, zodat zowel je vaardigheden als auditor vergroot worden als je vermogens als persoon. We spreken dan van co-audit.

Auditing volgen zonder training is ook mogelijk, maar is beperkt tot en met niveau IV. Daarna is studie noodzakelijk, omdat de hogere niveaus 'Solo' geauditeerd worden. Zoals het woord 'Solo' aangeeft, doe je dit alleen en moet je dus getraind zijn.

Auditor-trainingen

Methode 1 Word Clearing

Deze co-audit-training is erop gericht alle verkeerd begrepen woorden op te helderen in gebieden en beroepen waar feitelijk in het verleden je belangstelling voor is verdwenen. Heb je ook wel eens gevoeld dat wiskunde of taal niet jouw "ding" was? Welnu, dat komt louter en alleen door verkeerd begrepen woorden, gebrek aan definities of verkeerde definities bij het bestuderen van deze materialen. In training en co-audit ga je deze gebieden te lijf en wordt je interesse en zelfverzekerdheid verhoogd en weet je in ieder geval dat, als je zou willen, je de stof nu wel zou kunnen beheersen.

Een belangrijke opstap om met de verdere studies door te gaan.

Student Hat

De grote broer van 'Leren hoe te leren.' Je leert alles over het fenomeen studie. Je leert datgene wat je bestudeert toe te passen. Je leert conceptueel begrip te krijgen. En je leert feilloos de symptomen kennen, herkennen en verhelpen die tijdens studie kunnen optreden en deze kunnen belemmeren: gebrek aan massa, een verkeerd begrepen woord of symbool en het overslaan van een stap. Het eindresultaat van deze training is een persoon die supergeletterd is.

Deze training is noodzakelijk voor het volgen van alle studies vanaf Auditing Level 0

Auditor Level 0

Deze training leidt je op tot auditor op niveau 0 op de Brug. Als auditor pas je de processen toe op jouw preclear die hem ervan bewust maken dat hij vrijelijk over alles en met iedereen kan communiceren. Met andere woorden: je maakt iemand vrij van beperkingen in zijn communicatie.

Auditor Level I

Deze cursus leidt je op tot auditor op niveau I, waarbij je de preclear door middel van processen begeleidt tot een inzicht in het hoe en waarom van zijn problemen. Het eindresultaat is iemand die vrij is van bezorgdheid over problemen, die problemen en de bron ervan weet te herkennen en die de oorzaak ervan kan laten verdwijnen.

Auditor Level II

Deze training leidt je op om als auditor de preclear op de Brug te begeleiden bij het aanpakken van de ontsteltenissen die hij met anderen heeft gehad. Dingen die hem zijn aangedaan, dingen die hij anderen heeft aangedaan en die hij zichzelf heeft aangedaan, worden ontdekt en ontdaan van lading. Dit levert een preclear op die werkelijk opgelucht door het leven kan gaan.

Auditor Level III

Leidt op tot een auditor die in staat is bij de preclear zijn fixatie op het verleden vrij te maken. Tevens leer je de preclear's moeilijkheden bij het ondervinden van veranderingen vrij te maken. Zijn vermogen zal terugkeren om bewust in het heden te leven en om de toekomst zonder bedenkingen in te kunnen kijken.

Auditor Level IV

Als auditor word je getraind om door middel van processen de onderbewuste berekeningen van de preclear aan de dag te leggen. Het gaat hier om berekeningen die hem blokkeren zijn echte vermogens te benutten. De preclear ziet dat hij zich er steeds van bedient en het waarom wordt hem duidelijk. Alle inzichten die hij bij elkaar verwerft geven hem zijn natuurlijke vermogens terug.

Daarmee is de basis voor volledige geestelijke vrijheid gelegd.

New Era Dianetics (NED)

Voor veel preclears is een extra stap nodig om de staat van Clear te bereiken. Een Clear is iemand die bevrijd is van zijn reactieve verstand en die daardoor op volledige mentale capaciteit functioneert. Een groot deel van de beïnvloeding door anderen is voor de Clear weggevallen: hij is zelfgedetermineerd geworden.

De training en auditing voor deze stap kunnen wij momenteel nog niet geven, dus ontvang je die bij onze Duitse collega's.

 

Solo-auditor-trainingen

Solo-Auditor

Dit is de training die je alle kennis geeft om als Solo-auditor aan de slag te gaan. Nadat je de staat van Clear hebt bereikt in de vorige levels, ga je verder met de zgn. OT-levels.

OT staat voor Operating Thetan: een wezen dat willende en wetende oorzaak is over materie, energie, ruimte, tijd, vorm en leven. Operating komt van: "kan opereren zonder afhankelijkheid van dingen". Thetan komt van de Griekse letter Θ (theta) die staat voor 'gedachte' of misschien 'geest'. Een werkelijke OT is volledig vrij en is potentieel onbeperkt in zijn mogelijkheden.

Daarbij mag je je van alles voorstellen...

OT 1 t/m 8

Deze OT-levels bestaan telkens uit een studiedeel en een auditing-deel. In het studiedeel leer je precies hoe het kan dat je beperkt wordt in het gebruiken van de vermogens die je van nature bezit. Daarmee bedoelen we zowel 'normale' vermogens als goed leiding kunnen geven aan een groep, als meer 'esoterische' zaken zoals telepathie.

Zodra al het studiemateriaal van het level duidelijk is, ga je het bijbehorende 'gebied' aanpakken in Solo-sessies. De ontladingen en de verbeteringen in je vermogens op deze niveaus zijn ongekend!

OT 9 t/m 48

Deze OT-levels worden vooralsnog in Duitsland en Zwitserland begeleid.

 

Veel gestelde vragen

Vaak gestelde vragen

Geef je input

Deze lijst vullen we aan met jouw vragen indien die ook voor anderen interessant zijn. Wil je iets vragen of zeggen, of wil je (geheel vrijblijvend) kennis komen maken? Mail ons dan!

  1. Hoe denken jullie van Ron's Org over de Scientology-Kerk?
    Iedereen kan daar zijn eigen gedachten over hebben. Het onderwerp houdt ons niet zo bezig. Wij richten ons op het opleiden en auditeren van mensen, zodat zij een gelukkiger en efficiënter leven kunnen leiden. Natuurlijk krijgen wij te maken met mensen die vroeger lid van 'de Kerk' waren. Die mensen merken al snel dat de werkelijke toepassing van 'de Tech' er heel wat vrolijker uitziet dan ze eerder ervaren hebben.
  2. Als ik een cursus bij jullie volg, zit ik dan meteen vast aan die 'Brug'?
    Nee. De basistrainingen vormen per stuk een afgerond geheel. Met de kennis en kunde die je opdoet, kun je werkelijk iets doen in je leven. Je bent klaar met die training als je ervan overtuigd bent dat je kunt toepassen wat je geleerd hebt.
    De ervaring is, dat mensen na een training meer interesse krijgen voor studie en voor het leven in het algemeen. Doordat je op een beter niveau gaat functioneren, kan het zijn dat je je vol in het leven stort (en we je voorlopig niet terugzien), of dat je enorm aan de studie gaat omdat je méér wilt weten. Voor ons zijn beide uitkomsten fantastisch!
  3. Wat kost een cursus en hoe lang duurt een cursus?
    Prijzen lopen van Eur 150,-- voor een basiscursus tot Eur 1.400,-- voor profesionele auditorstrainingen. Stuur ons een email voor informatie die past bij de vraag die je hebt.
    Hoelang een cursus van begin tot eind duurt hangt van een aantal factoren af. Van te voren kunnen we een inschatting voor je maken.
  4. Waarom is het belangrijk om opgeleid te worden tot auditor?
    De feitelijke achtergrond van 'De Tech' is de doelstelling om het gros van de mensen geestelijk gezond te maken. Om dat te kunnen doen heeft LRH een trainingsprogramma opgesteld dat mensen opleidt tot een niveau waarop ze zelf mensen kunnen vrijmaken. Denk hierbij aan het olievlek-principe. Door én te trainen én zelf geauditeerd te worden, haal je een optimaal resultaat voor jezelf en bouw je aan zekerheid. Bovendien: denk je eens in wat voor gevoel het geeft om je vriend, vriendin of familie echt gelukkig te maken!
  5. Kun je cursussen ook schriftelijk volgen?
    Simpel en duidelijk: NEE. De reden hiervoor is eveneens simpel en duidelijk. Scientology is een toepasbare religieuze filosofie. Dat houdt in dat datgene wat je leert jou door middel van toepassing in de praktijk verder brengt naar de staat van geestelijke vrijheid. Vele mensen hebben geprobeerd zich op een theoretische manier Scientology eigen te maken en zijn daarbij gestrand. Puur vanwege het gebrek aan toepassing. Onze getrainde Course Supervisors willen dan ook graag ZIEN dat je in staat bent wat je hebt geleerd toe te passen en verifiëren daarmee tegelijk of je alles wel hebt begrepen.
  6. Wat is die zogenaamde geestelijke vrijheid?
    L. Ron Hubbard heeft in zijn jonge jaren veel gestudeerd en heeft zich verdiept in de Oosterse wijsbegeerte en religies. Hij ontdekte dat de menselijk geest uit een analytisch gedeelte bestaat en een zgn. reactief gedeelte (vergelijk met het 'dierlijke instinct').
    Het analytisch deel is actief wanneer wij in gewone doen zijn en onze dagelijkse dingen doen: werken, lezen, rekenen enz. Het reactieve deel wordt actief als het analytische deel het laat afweten. Gedreven door voortbestaansprikkels neemt het onderbewuste het stuur over en reageert de mens anders dan 'normaal.'
    L. Ron Hubbard schreef in zijn eerste boek en tevens best-seller: Dianetics, de Moderne Wetenschap van Mentale Gezondheid (1950) hoe ditzelfde reactieve deel van het verstand verantwoordelijk is voor ca. 70% van allerlei aandoeningen, zoals verkoudheid, hoofdpijn, reuma, doofheid, enz. Deze
    psychosomatische aandoeningen en andere onderbewuste belemmeringen worden in auditing aangepakt en leiden tot iemand die Clear is: vrij van zijn reactieve verstand en in staat zijn verstand optimaal te gebruiken.
    Waar de psycholoog verzandt in kretologieën, de psychiater je heenstuurt met: "Je moet er maar mee leren leven" — en de arts je afscheept met een pilletje, bieden de Scientology- en Dianetics-auditors in ieder geval een oplossing.
  7. Heeft mijn eerdere training waarde bij Ron's Org?
    Jazeker! Als je in het verleden goed bent getraind, zeker in de Church, dan is door de toepassing van de studie-technologie gewaarborgd dat de kennis is verkregen en kon worden toegepast. Enige opfrissing en een "studie-rehabilitatie" kunnen wellicht noodzakelijk zijn. Of een correctie richting Standaard Tech.
    Eerder opgedane ervaringen en studie zullen alleen maar helpen meer bevestiging te geven dat je de Brug op bent gegaan, geheel op zelf-gedetermineerde wijze. Natuurlijk zien wij je dan graag komen en bieden de supervisors je de ruimte en ondersteuning om je op je ontdekkingsreis te begeleiden.

 

Contact en openingstijden

Contactgegevens en tijden

Contact

Wil je iets vragen of zeggen of wil je een keer (geheel vrijblijvend) langskomen? Of wil je verder gaan met de auditing of studie waar je ooit mee gestopt was? Stuur ons dan een mailtje.

Tijden

Studietijden zijn:

  • iedere donderdagavond van 19:00-22:00u;

 

Auditingafspraken in overleg met de auditor. Co-audit buiten studie-tijden in overleg met de Course Supervisor.

Andere Ron's Orgs

Ron's Org is oorspronkelijk opgericht in Frankfurt. Met de ervaring en technische ondersteuning van de mensen daar zijn op een aantal plekken in Europa en Rusland Ron's Orgs opgericht.
De naam "Ron's Org" staat voor Ron's Organization and Network for Standard Technology.
De websites van o.a. Frankfurt en Bern zijn duidelijk en interessant om te lezen. De site van Ron's Org Committee biedt links naar alle andere Ron's Org web sites:

De Stichting True Source Scientology verdedigt het recht op vrijheid van religie voor
scientologen. Vooral het stuk over 'Scientology en religie' is zeer de moeite waard.

 

Woordenlijst

Woordenlijst

De meeste wetenschappen gebruiken woorden en uitdrukkingen die een verklaring nodig hebben, omdat je ze anders niet makkelijk kunt begrijpen. Hierdoor zou meteen al bij de eerste kennismaking een verkeerd begrip kunnen ontstaan, met als mogelijk gevolg dat je het onderwerp niet meer interessant vindt.
Scientology doet daar niet voor onder, zij het dat er slechts een beperkt aantal specifieke termen en woorden is bedacht om de leer juist te onderscheiden van andere disciplines op het gebied van de menselijke geest en geloof. Zo is er een volledig 'Tech'-woordenboek waarin zo'n 470 specifieke begrippen zijn gedefinieerd. Het gaat te ver om deze hier allemaal te noemen, maar om je te helpen bij het lezen van deze site staat hieronder een verklarende woordenlijst die correspondeert met de in de tekst aangegeven links.

Auditing/Processing

1. Het toepassen van Scientology processen op/met een individu door een getrainde auditor, waarbij deze Scientology procedures hanteert; 2. de actie van de auditor die een vraag stelt aan de preclear, die deze vraag kan begrijpen en kan beantwoorden, voorts een antwoord op die vraag van de preclear krijgt en tenslotte de preclear bevestigt voor het ontvangen antwoord. Een auditing sessie bestaat doorgaans uit een reeks van dit soort vooropgestelde vragen, die de preclear allemaal beantwoordt en welk antwoord altijd bevestigd wordt door de auditor. Het geheel is gericht op verbetering van de case van het individu.

Case

Alles wat een individu in de loop der tijden heeft opgelopen aan mentale lading, welke niet is aangepakt/verwerkt. De (mentale) status van de preclear, die het geheel van gedragingen en gezondheid van het individu bepaalt.

Clear

1. iemand die geen verraderlijk reactief verstand meer heeft en die op totale mentale capaciteit functioneert, zoals beschreven in het boek Dianetics; 2. Een Clear is iemand die is vrijgemaakt van foutieve antwoorden of nutteloze antwoorden die hem weerhouden te leven en/of te denken. Met "foutieve antwoorden" wordt verwezen naar een rekenmachine. Als je tussen de berekeningen door niet op de "Clear"-knop drukt, worden de vorige antwoorden opgeteld bij je nieuwe berekening. Het antwoord klopt dan niet (het denken wordt beinvloed door het verleden); 3.een thetan die willens en wetens oorzakelijk kan zijn over mentale massa, energie, tijd en ruimte op zijn eerste Dynamiek.

Dynamiek(en)

hiermee wordt bedoeld de stuwkracht en doel van het leven – VOORTBESTAAN. In principe zijn er acht manifestaties of dynamieken te onderscheiden:

  1. De eerste dynamiek is de drang om voort te bestaan als jezelf;
  2. De tweede dynamiek is de drang om voort te bestaan door middel van seks of kinderen; het omvat in principe twee delen: de seksuele handeling zelf en de tweede dynamiek: d.w.z. het nageslacht en het opvoeden ervan en het gezin;
  3. De derde dynamiek is de drang om voort te bestaan door een groep individuen of als groep. Elke groep of deel van een hele klasse zou als een deel van de derde dynamiek beschouwd kunnen worden: de school, de sportclub, het team; de stad, de natie zijn allen voorbeelden van de derde dynamiek;
  4. De vierde dynamiek is de drang om voort te bestaan door de gehele mensheid en als mensheid;
  5. De vijfde dynamiek is de drang tot voortbestaan door levensvormen, zoals dieren en planten;
  6. De zesde dynamiek is de drang tot voortbestaan als het fysisch universum en heeft als componenten Materie, Energie, Ruimte en Tijd (Matter, Energy, Space & Time is in het Engels afgekort tot MEST en wordt veel gebruikt in de materialen);
  7. De zevende dynamiek is de drang om voort te bestaan als geestelijke entiteit. In Scientology noemen we deze geestelijke entiteit de Thetan. Al het geestelijke zou vallen onder deze zevende dynamiek. Wat hier onder valt is wat gevormd wordt door ideeën en begrippen als schoonheid en het verlangen om doormiddel hiervan te overleven;
  8. De achtste dynamiek is de drang tot voortbestaan als "oneindigheid". Deze oneindigheid heeft ∞ als symbool oftewel een liggende 8.

 

L. Ron Hubbard (LRH)

De Amerikaanse filosoof en onderzoeker Lafayette Ron Hubbard is de grondlegger van Dianetics en Scientology. Zijn uitgebreide onderzoeken en studies zijn alle vastgelegd in wetenschappelijke werken (meer dan 40 miljoen gesproken en geschreven woorden) die de basis vormen voor de technologie waarop de religieuze filosofie van Scientology is gebaseerd.

Integriteit

Integer betekent: één geheel vormend. Een integere persoon is iemand die zichzelf en zijn handelen niet laat beïnvloeden door anderen.

Postulaat

1. 'Een postulaat maken': considereren, iets zeggen en het laten uitkomen. 2. Zelf gecreëerde waarheid; 3. Een postulaat is datgene wat door het individu wordt gedirigeerd als wens of opdracht, of belemmering of dwang in de vorm van een idee; 4. het is eigenlijk een voorspelling.

Preclear

1. Een persoon die door het volgen van scientology processing (auditing) meer over zichzelf en het leven ontdekt; 2. Een geestelijk wezen dat op weg is om Clear te worden; vandaar Pre–Clear; 3. Iemand die dingen ontdekt over zichzelf en dus meer Clear wordt.

Psychosomatische aandoening

Een aandoening (ziekte of onprettige gewaarwording) die zowel betrekking heeft op de geest (psyche) als op het lichaam (soma), of waarbij die twee elkaar beinvloeden.

Ron’s Org

De naam Ron’s Org staat voor Ron’s Organisation and Network for Standard Technology: zie ook bij "Andere Ron’s Orgs"

Scientology

Het woord "Scientology" is afgeleid van het Latijnse woord "Scio" wat "weten" betekent en van het Griekse woord "Logos", wat "studie", "bestuderen" betekent. Vrij vertaald dus de leer van het weten. Scientology is in feite een toegepaste religieuze filosofie die zich bezig houdt met het bestuderen van het weten, waarmee door toepassing van haar technologie wenselijke veranderingen in de condities van het leven tot stand kan brengen.

Tech; Technology

1. de toepassingsmethoden van een kunst of wetenschap als tegenhanger van de meer feitelijke kennis van de wetenschap of kunst zelf; 2. Een geheel van waarheden; 3. Technologie is het geheel van de toepassing van de precieze wetenschappelijke oefeningen en processen van Scientology. De afkorting "Tech" wordt vaak in geschriften gebruikt en refereert ook vaak naar de technische bulletins waarin L. Ron Hubbard de gegevens uit zijn onderzoeken vast heeft gelegd.

Thetan

Iemand zelf, -niet zijn lichaam of naam, fysisch universum of zijn verstand of iets anders-; datgene dat zich ervan bewust is dat het bewust is; de IDENTITEIT die de PERSOON is. Afgeleid van het Griekse letter θ (Thetha), het symbool voor "gedachte, denken, denkvermogen" of wellicht de "geest"in de zin van geestelijk wezen.

Waarheid

Waarheid is de exacte tijd, plaats, vorm en gebeurtenis. Iets wat er is en werkt en wat voor jou werkt. Waarheid is niet absoluut. De realiteit van de één hoeft niet gelijk te zijn aan de realiteit van de ander. Iets is waar voor jou, zoals jij het percipieert (waarneemt).